„Kava s kromosomom viška i najljepšim osmijehom na svijetu“

imp

Svakog 21. ožujka u godini obilježava se Svjetski dan Downovog sindroma. Udruga osoba s invaliditetoim Sisačko-moslavačke županije unatrag nekoliko godina obilježava ga na jedan drugačiji način.
„Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije prije tri godine odlučila je taj dan obilježiti druženjem s našim članovima sa sindromom Down na način da želimo zajednici i našim građanima pokazati da i oni mogu biti aktivni članovi društva. To pokazuju posluživanjem u jednom od kafića u našoj županiji, a cijeli događaj nazvali smo „Kava s kromosomom viška i najljepšim osmijehom na svijetu““, kaže Aleksandra Milković, izvršna direktorica UOSI SMŽ, pozivajući sve na sutrašnje obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down od 18 sati u Disco club Grill.
U Sisačko-moslavačkoj županiji evidentirano je 50-ak osoba sa sindromom Down, a u članstvu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije je trenutno 20 osoba s Down sindromom u rasponu od 44 godine života do najmlađe članice koja ima svega 15 mjeseci.
Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom.

najčitanije