Karavana 'Zajedno u ratu, zajedno u miru' prošla Siskom

st

Desetu godinu zaredom karavana motociklista ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ krenula je u iz Prevlake na put do Vukovara dug 1500 kilometara. Danas su prošli i kroz Sisak, a zaustavili su se kod Gradske tržnice Sisak gdje su na Trgu dr. Franje Tuđmana, uz Udrugu roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Siska i Oldtimer club Sisak zapalili svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima
‘Deseta godina zaredom pokazuje da ustrajemo kao što su ustrajali i oni 1991. godine. Naši najbolji sinovi, prijatelji, braća koji nisu više s nama i zbog kojih sve ovo radimo. Cilj je da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu’, rekao je Đani Radovanović iz Moto klub Korčula.
Unatoč lošim vremenskim prilikama, ovogodišnja karavana je najveća dosad. Posjet Sisku iskoristili su i za obilazak Spomen sobe poginulim braniteljima.
Direktorica tržnice, Danka Koštić, rekla je kako je veliko zadovoljstvo ugostiti karavanu u Sisku.
‘Ovo je jedan emotivan trenutak jer smo ovdje danas isključivo zahvaljujući onima koji su svoj život dali za Hrvatsku u kojoj danas slobodno živimo.’
Karavana je nastavila svoj put prema Kutini, a njihov dolazak u Vukovar očekuje se u petak, 17. studenog u večernjim satima.

najčitanije