Karavana bajkera na putu za Vukovar zastaje u Sisku

imp

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, korčulanski bajkeri krenuli su jučer na petodnevni put dug više od tisuću kilometara pod motom „Zajedno u ratu-zajedno u miru“.
Jubilarna deseta po redu motoristička karavana ljubavi u organizaciji Moto kluba Korčula krenula je iz Smokvice na Korčuli prema Vukovaru. U samo pet dana, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, veliki broj motorista iz cijele Hrvatske i šire, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i velikim brojem moto klubova iz cijele regije, preći će više od tisuću kilometara kako bi sljedeću subotu sudjelovali u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Sutra, u četvrtak 16.studenog, zastaju u Sisku gdje će oko 11.15 zapaliti svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana, zatim je predviđena posjeta Spomen sobi poginulim braniteljima a oko 12 sati nastavljaju dalje za Kutinu.
Prije nego što stignu u Sisak proći će kroz Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj, Knin, Škabrnju, Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac, Turanj, Zagreb i Petrinju. Nakon Siska nastavljaju put prema Kutini, Novskoj, Lipiku, Pakracu, prolaze kroz Novu Gradišku, Požegu, Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Osijek, Vinkovce te naposljetku Vukovar. Svakim prijeđenim kilometrom karavani će se pridružiti sve više motorista iz drugih moto klubova, a kako bi motoristi u svakoj situaciji imali sve što im je potrebno, pratit će ih i kombiji s potrepštinama. Osim toga, u svakom gradu motoristi će imati organizirane doručke, ručke, večere, kratku okrijepu ili smještaj u kojem će prenoćiti, a u kombiji osim hrane i vode nose i veliki broj svijeća koje će zapaliti u svim gradovima kroz koje prolaze na spomen mjestima Domovinskog rata.
Ako sve bude u redu, karavana „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ na cilj će stići u petak 17.studenog oko 18 sati.

najčitanije