Kako se zaštititi od provalnika i prevaranata?

ibb

Osobe treće životne dobi su često žrtve provala i prijevara različite vrste, što je posljedica neinformiranosti, ali često i usamljenosti radi koje olako pozivaju nepoznate osobe u svoje domove.
Kako bi se podigla svijest starijih o ovom problemu, koji sve češće puni policijska izviješća, Agencija lokalne demokracije Sisak organizira predavanje za osobe treće životne dobi, na temu ”Kako zaštititi kuću od provala? Zaštita osoba starije životne dobi od prijevara“.

Predavanje će se održati u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak, u četvrtak 20. travnja od 10 do 11 sati. Gost predavač je Ivica Krnic, kontakt policajac Policijske postaje Sisak, koji će sudionike predavanja upoznati s najčešćim vrstama prijevara te dati savjete kako se mogu zaštititi od krađa i provala i izbjegavati rizična mjesta i rizično ponašanje.

Predavanje se održava u sklopu projekta „Trenutak sa mnom – Uključujem se jer sam informiran(a)“ kojeg provodi Centar za civilne inicijative iz Zagreba u partnerstvu s Agencijom lokalne demokracije Sisak i Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara. Projekt financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Centar  za civilne inicijative.

najčitanije