Kako riješiti potrebu za palijativnom njegom u Sisku?

nn

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska govorilo se, između ostalog, i o palijativnoj njezi za starije, odnosno mogućnosti da se u gradu Sisku organizira palijativna skrb za njegu bolesnika od neizlječivih bolesti.
Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je da je bilo nekoliko upita za izgradnju doma za starije i nemoćne u Sisku, bilo da se radi o izgradnji iz početka ili uređenju nekog od postojećih objekata.
“Sve sam upućivala da bi bolji smjer bio objekt za palijativnu skrb, ne samo zato što tako takvo nešto ne postoji u Sisku, nego zato što država u ovom trenutku sufinancira 100% takve objekte. To ću nastaviti raditi i dalje i to je definitivno problem kojem se moramo posvetiti i u suradnji sa županijom i u suradnji s državom”, rekla je gradonačelnica, dodavši da je u projektu Središnjeg paviljona bolnice bilo predviđeno da se izgradnjom novog objekta neki odjeli izmjeste i da se kompletna skupina sugrađana koji zahtijevaju palijativnu skrb premjesti u jedan od objekata bolnice i na taj način dobije 40ak kreveta isključivo za taj segment medicinske skrbi.
Ostaje vidjeti hoće li i na koji način ovaj problem biti riješen.

najčitanije