Kad se ruke slože i okoliš nam je ljepši

rs

271020211635293787.jpeg

[justified_image_grid preset=10 lightbox=prettyphoto orderby=title_asc limit=3 ng_gallery=9 ng_count=no ng_description=no]

Gradska tržnica Sisak postala je kum Eko vrtiću Pčelica. Donacijom sadnica biljaka, koje su djeca posadila ispred vrtića, počela je zajednička eko akcija “Kad se ruke slože i okoliš nam je ljepši”.

“Budući da mi podržavamo zeleno i zdravo, borimo se za očuvanje prirode kroz rad naših OPG-a, naravno da podržavamo i ovu akciju. Lijepo je što oni uče to kroz igru, to je ujedno i naš plan rada. Mi se uvijek želimo obratiti svim dobnim skupinama, što naglašavamo i u svom radu i želimo djeci naglasiti da se trebaju hraniti zdravo”, kaže direktorica Gradske tržnice Adelina Ivković.

Vrtić Pčelica je prije 7 godina dobio Zelenu zastavu. “Oni puno brinu o svom okolišu, znači prvo o svom dvorištu, koje je jedinstveno ovdje. Imaju ružičnjak, brinu o začinskom bilju, imaju kamenjar i, općenito, vode računa o tome da im okoliš uvijek bude uredan i čist”, doznajemo od ravnateljice Dječjeg vrtića Sisak Stari Nataše Andučić.