Južina otežava klizanje

nn

Kao i prošle godine, i ove zime Siščanke i Siščani imaju priliku klizati u samom centru Siska. No, klizalište smješteno na Trgu bana Josipa Jelačića trenutno baš i nije prikladno za klizanje.

“Molim sugrađane da ovaj tjedan imaju malo razumijevanja za stanje leda na klizalištu zbog ove južine koja nažalost traje i dalje. Dosta je problema oko samog održavanja leda, kompresor nije dovoljno jak da može zallediti vodu, pa se određena količina vode nalazi na samom ledu. Stoga, ako baš ne morate, nemojte klizati dok temperature opet ne budu prikladnije”, rekao je Dejan Rukljač, zamjenik ravnatelja Športsko-rekreacijskog centra Sisak.

A kad led uskoro bude ponovno prikladan za klizanje, iz ŠRC-a najavljuju uvođenje održavanja leda svaki dan između 15 i 16 sati, što znači da će klizalište tad biti zatvoreno.

“Primjetili smo da je led lošije kvalitete i da je teže klizati kad je klizalište otvoreno u komadu od 10 do 22h i građani kližu bez prestanka. Stoga smo odlučili zatvoriti klizalište na pola sata do sat vremena dnevno, da se led kako-tako dovede u stanje da se može ponovno klizati”, rekao je Rukljač.

najčitanije