Još ljepše dvorište Pčelice

st

261020211635267666.jpeg

Dvorište vrtića Pčelica i dosad je bilo jedno od najljepših u gradu. Uređeni okoliš i zelenilo sad su upotpunjeni i novim spravama – postavljene su klackalice, tobogani i ljuljačke te nove sjedalice za postojeće ljuljačke, višenamjenska penjalica, drveni vlakić, antistresna podloga i tako dalje. Ubrzo će, kaže ravnateljica Nataša Andučić, biti asfaltirane i nove stazice, no već sad sve to izgleda jako lijepo.

‘Sprave su prekrasne, djeca su oduševljena. Ona su svoje ideje stavila na papir, mi smo ih poslali Striboru i oni su ih u skladu sa svojim mogućnostima i izradili. Okruženje je odlično, ovo je divan park i nedostajale su samo sprave, jer su stare bile dotrajale i nesigurne za djecu’, rekla je Andučić.

Sad je sve novo i sigurno pa 136 djece u 6 skupina, koliko ih broji Pčelica, mogu uživati u još ljepšem okruženju svog drugog doma.

Sjajnom suradnjom Grad Siska i partnera može se napraviti puno, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘Sve tete i sva djeca su bili uključeni u odabir sprava, dobili su i nešto hortikulturnog uređenja i ovo je veliki bonus za djecu iz vrtića i svu ostalu. Radi se o jedinstvenom zelenom prostoru’, rekla je Ikić Baniček.

Daljnji plan za sisačke vrtiće je, kaže gradonačelnica, napraviti još jedan objekt za DV Sisak Novi kako bi se izašlo iz unajmljenog prostora objekta Sunce.

‘Želja nam je da uđemo u vlastiti prostor kao što smo to učinili u Gredi. Tad će priča oko sisačkih vrtića biti gotova, bar za idućih par godina jer sad već ima dovoljno kapaciteta za svu djecu kojoj je to potrebno’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije