Jezerce u Capragu zasjalo u novom ruhu

mradenovic

Završeni su radovi na jezercu u Capragu. Sisački vrtićanci pustili su ribice natrag u jezero i na taj način ponovno otvorili omiljeno mjesto za šetnju stanovnika Capraga.


Nakon nešto više od mjesec dana završeni su radovi na jezercu u Capragu. Više o novom ruhu jezerca i obavljenim radovima ispričala nam je Morana Čulig iz sisačkog Komunalca.
„Tu su rađeni opsežni radovi, trajali su otprilike mjesec dana. Maknuli smo staro popločenje, iz jezerca izvadili 70 kubika batude i mulja, stavili novi geotekstil, 40 kubika nove batude. Uredili smo okoliš, stavili fontanu na sredinu jezerca te mostić za koji smo mislili da bi bio zgodan šetačima, a posebice djeci koja vole promatrati prirodu“.
Ovo uređenje, napominje gradonačelnica još je jedno u nizu uređenja sisačkih parkova. O važnosti očuvanja prirode, puštanjem ribica natrag u jezero, danas su učila djeca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi, koji su u jezero pustili i nahranili 42 koi šarana.
„Mislim da na ovaj način možemo najbolje podizati svijest među najmlađima, ali i starijima, koliko je važno da kad imamo nešto lijepo i novo, da se zaista to tako i sačuva. Ovo je samo jedna od stvari koje je Komunalac ove godine napravio. Neki dan posadili smo 145 novih stabala što ne bi bilo moguće bez pomoći malih i velikih Siščana. Drago mi je što imamo takav potencijal u Komunalcu te da sve što zamislimo možemo i ostvariti i reći – sreća je živjeti u Sisku,“ poručila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U planu postavljanje rasvjete

Osim u radova na jezercu, gradonačelnica je najavila i postavljanje rasvjete na stazi prema jezeru te stazi prema teniskim terenima. Dobre vremenske prilike i topla jesen omogućila je da se građevinska sezona produlji. Radovi na uređenju staza, osim u Capragu, planirani su i za Viktorovac.
„Napravit ćemo jednu stazu paralelno s parkom za pse. Građani su predložili da bi djeci koja idu prema školi staza skratila put. Djeca stazu već koriste, a smatramo da je najlogičnije urediti, popločiti i osvijetliti staze koje se već koriste, “ poručila je gradonačelnica.

najčitanije