Javni poziv za sufinanciranje samozapošljavanja

imp

Na temelju Programa mjera za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području našeg grada za ovu godinu, Grad Sisak raspisuje javni poziv za dodjelu potpora za sufinanciranje novog zapošljavanja i samozapošljavanja u 2015. godini.

Pravo na potpore mogu ostvariti svi subjekti malog gospodarstva sa sjedištem na području Grada Siska, odnosno osobe sa stalnim prebivalištem na području Grada Siska koje se samozapošljavaju registracijom obrta ili trgovačkog društva.

U odnosu na već postojeće slične programe zapošljavanja i samozapošljavanja putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Program mjera Grada Siska omogućuje prijavljivanje nakon  kraćeg perioda nezaposlenosti, nevezano za povećano zapošljavanje unazad 12 mjeseci ili popunjavanje radnih mjesta  koja su upražnjena zbog umirovljenja ili poslovno uvjetovanih otkaza, Grad Sisak ima transparentnije kriterije dodjele, veći broj poslodavaca može aplicirati za sredstva, procedura prijave je jednostavnija, a brže će biti obrađeni zahtjevi i dodjela sredstava zainteresiranima.

Bespovratna potpora se daje za sufinanciranje povrata sredstava po osnovi uplaćenih obveznih doprinosa na i iz bruto plaće za novozaposlene osobe, koju su prethodno najmanje 60 dana evidentirane kao nezaposlene u Područnoj službi Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i imaju stalno prebivalište na području Grada Siska najmanje jednu godinu prije zapošljavanja.

Novozaposlenu osobu poslodavac mora zadržati najmanje 12 mjeseci, uz obvezu zadržavanja postojećeg broja zaposlenih prije dodjeljivanja potpore. Pravo na potporu za samozapošljavanje registracijom trgovačkog društva, obrta, obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ili samostalne djelatnosti ostvaruje se za prvih 6 mjeseci nakon registracije.

Za potpore je Grad Siska osigurao 500.000,00 kuna. Potpore će se dodjeljivati prema redoslijedu prijava do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Više informacija o ovom Javnom pozivu možete doznati klikom na

http://sisak.hr/wp-content/uploads/Javni-poziv-1.pdf

najčitanije