Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju POS-ovih stanova u Lonjskoj ulici

imp

251020211635204143.jpeg

Na Zelenom brijegu gradit će se 30 stanova po programu poticane stanogradnje, kako bi se Siščanima pružila mogućnost kupovine stana po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate.
Grad Sisak osigurat će građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i sve ostalo što je potrebno, a nakon što APN potpiše ugovor s Gradom kreće se u realizaciju projekta.
Krajem rujna Grad Sisak raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Siska.
Predmet Javnog poziva je prikupljanje pisanih zahtjeva za kupnju stanova, sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji.
Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Siska imaju građani – državljani Republike Hrvatske. Prvenstvo na kupnju stana imaju zaštićeni najmoprimci koji koriste stan u vlasništvu fizičkih osoba i građani koji prvi put stječu stan u vlasništvo za potrebe svog stanovanja.
Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu, koji se, kao i obrasci pripadajućih izjava, mogu preuzeti u pisarnici Grada Siska, na adresi Rimska 26, 44000 Sisak, u radnom vremenu gradske uprave Grada Siska ili na web stranici Grada Siska.
Zahtjev za kupnju stana, s traženom dokumentacijom u prilogu, dostavlja se zaključno do 30. studenoga 2020. godine.
Sve detalje oko Javnog poziva možete pronaći ovdje.

najčitanije