Izložba učeničkih radova u sklopu projekta ''Rukom pod ruku''

mradenovic

261020211635210843.jpeg

U Gradskoj galeriji Striegl na prvom katu Holandske kuće otvorena je izložba likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju priređenu u sklopu projekta Rukom pod ruku – faza III. Uz pomoćnike u nastavi, svi učenici imaju jednake mogućnosti. Pomoćnici učenicima pomažu u savladavanju gradiva, uključivanju u društvo, a pružaju im i emocionalnu potporu.  U izradi likovnih radova sudjelovali su učenici svih sisačkih osnovnih škola uključenih u navedeni projekt, a određeni broj radova odabran je za izradu kalendara kojeg će na poklon dobiti svi posjetitelji izložbe.

Projekt Rukom pod ruku- faza III je četverogodišnji projekt koji ima za cilj pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje zapošljavanjem pomoćnika u nastavi. Ukupan iznos projekta je 9.060.360,00 kuna. Za projekt su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna, koliki je najviši iznos koji se sukladno uvjetima Poziva mogao dodijeliti. Grad Sisak je udio vlastitih sredstava aplicirao prema Fondu za sufinanciranje provedbe EU projekata te mu je odobren maksimalan iznos od 742.252,00 kn, što znači da je projekt gotovo u potpunosti financiran EU i državnim sredstvima.

”Ovaj projekt provodi se do lipnja 2021.godine. Osim financiranja asistenata, možemo financirati i ovakve stvari koje poboljšavaju vidljivost projekta. Učenici kroz izložbu pokažu što znaju, međusobno se druže, a dobijemo i unikatne kalendare. Grad Sisak davno je, što se tiče asistenata u osnovnoškolskoj nastavi, dosegnuo standard o kojem mnogi gradovi mogu samo sanjati”, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Prošle je godine izložba bila postavljena u predvorju OŠ 22.lipnja, a ove godine  učenički radovi izloženi su u pravom izložbenom prostoru.

”Nama je u interesu da učenici budu zadovoljni, a ovakve aktivnosti planiramo i dalje. Svake godine bismo održali izložbu i izradili kalendare, kako bismo sve digli na jednu višu razinu”, rekla nam je Sanja Stojaković Aleksić, voditeljica projekta. Kalendar ukrašava 12 dječjih radova, a u Galeriji ih je izloženo više od 30 radova.

Izložba je otvorena do 19.siječnja 2020.godine na prvom katu Gradske galerije Striegl u Holandskoj kući.

najčitanije