Izložba likovnih radova u sklopu projekta 'Rukom pod ruku'

mradenovic

261020211635238231.jpeg

U sklopu projekta Grada Siska, ‘Rukom pod ruku’ – faza III, u OŠ 22.lipnja otvorena je izložba radova učenika s teškoćama u razvoju. Uz pomoćnike u nastavi, svi učenici imaju jednake mogućnosti. Pomoćnici učenicima pomažu u savladavanju gradiva, uključivanju u društvo, a pružaju im i emocionalnu potporu. Kraj je kalendarske godine, tako da je ideja bila likovne radove okupiti na jednom mjestu, u kalendaru za 2019.godinu.
„Izložba je otvorena kako bismo promovirali radove učenika uključenih u projekt. Za zidne i stolne kalendare odabrano je 12 radova, a ovdje su izložena ukupno 52 rada učenika iz svih sisačkih osnovnih škola. Ova izložba te uključivanje radova u kalendar puno znači i učenicima i njihovim pomoćnicima, tako da i za iduću godinu planiramo nastavak ovakvih aktivnosti“, kaže voditeljica III.faze projekta ‘Rukom pod ruku’ Sanja Stojaković Aleksić.
Grad Sisak već nekoliko godina omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz sebe imaju pomoćnike koji im pomažu u savladavanju gradiva, uključivanju u društvo, a pružaju im i emocionalnu potporu. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač ističe kako se ovim kalendarom željela naglasiti kreativnost učenika uključenih u program.
„Kalendar će nam, kao medij, čitave godine ukazivati na potrebu inkluzije te nas podsjetiti da budemo svjesni onih koji su u teškoćama, koji su drugačiji od nas, a kojima trebamo osigurati jednake mogućnosti školovanja. Sad smo u drugoj godini četverogodišnjeg projekta. Kroz Europski socijalni fond osiguravamo pomoćnike u nastavi za 52 učenika. Za desetak djece osiguravamo i vlastita sredstva”, kaže pročelnik Grgurač.
Svi zainteresirani građani, likovne radove učenika s teškoćama u razvoju mogu pogledati do kraja siječnja 2019.godine.

najčitanije