Izložba Hokej bez granica

imp

261020211635284740.jpeg

Veliku obljetnicu slave sisački hokejši, velikih 85 godina hokeja u Sisku, odnosno 85 godina od prve odigrane hokejaške utrakmice u Sisku između učenika sisačke Državne realne gimnazije ( utakmica je odigrana 21.veljače 1930.).
Povodom te velike obljetnice u suradnji s Gradskim muezejem Sisak spremili su izložbu Hokej bez granica – 85 godina u Sisku, koja svoja vrata u sisačkom Muzeju otvara 16.prosinca u 19 sati.
Cilj izložbe je predstaviti jednu od najdužih sportskih tradicija našeg grada, ali i najaviti početak novog vremena i novih vrijednosti kojima se sisački hokej okreće u svojim prvim koracima u budućnosti.
KHL Sisak nasljednik je svih dosadašnjih hokejaških sekcija i klubova našega grada. Danas u njegovom radu sudjeluje oko 80 članova u kategorijama male i velike škole hokeja, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora. Osim u hokeju na ledu natječu su i u in-line hokeju u kojem su ove godine postigli odlične rezultate osvajanjem međunarodnog turnira i prvenstva Hrvatske u kategoriji U10.

Foto: KHL Sisak (otvorenje klizališta u Sisku, 1972., Medveščak – Tesla Paradubice)

najčitanije