Izložba električnih i hibridnih vozila, utrka solarnih automobila i konferencija o vozilima budućnosti

ibb

261020211635254384.jpeg

Ekipa Tehnicke skole Sisak u završnim je pripremama za 5. utrku solarnih automobila SOELA 2017, koja se i ove godine održava u sklopu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije, a uključuje i izložbu automobila budućnosti te konferenciju o solarnim i električnim vozilima.
U petak, 9. lipnja s početkom u 10 sati u Drugoj ulici bit će postavljena sada već treća po redu izložba električnih i hibridnih vozila, koji će se moći i isprobati u maloj gradskoj vožnji. Nakon izložbe slijedi konferencija o solarnim i električnim vozilima, kao još jedan dio programa promocije automobila nove generacije. Posjetitelji će, između ostalog, moći saznati ponešto i o novim tehnologijama transporta koje se razvijaju i u Sisku, o procesu koji se događa od inovacije do gotovog proizvoda, a održava se u Hotelu Panonija s početkom u 14 sati.
Subota, 10. lipnja je dan za 5.utrku solarnih automobila – središnje događanje manifestacije. Start utrke je u 10 sati ispred hotela Panonija, a u utrci sudjeluju ekipe tehničkih škola iz cijele Hrvatske.