Izgradnja Reciklažnog dvorišta Novi Sisak u Capragu

ibb

U Capraškoj ulici u tijeku je izgradnja drugog reciklažnog dvorišta na području grada Siska. Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja Reciklažnog dvorišta Novi Sisak iznosi 5,3 milijuna kuna, od čega je iznos bespovratnih sredstava gotovo 4,3 milijuna kuna. Radovi teku prema planu, a otvorenje za građane očekuje se sredinom prosinca.

Izgradnjom drugog reciklažnog dvorišta Grad Sisak ispunio je zakonske obveze o održivom gospodarenju otpadom no, što je još važnije, još većem broju Siščana daje priliku da otpad zbrinjavaju odgovorno i na taj način ujedno produžuju vijek Odlagalištu Goričica:

”Podsjećam sve građane da svoj otpad, osim komunalnog otpada, mogu potpuno besplatno predati na reciklažnom dvorištu. Cilj je, kada i ovo drugo reciklažno dvorište bude u funkciji, znatno smanjiti količinu otpada koji dolazi na Goričicu i produžiti životni vijek Goričice budući nam uskoro stiže zakonska obveza da sav otpad koji nećemo uspjeti reciklirati vozimo u regionalni centar. Ići ćemo prema Ministarstvu sa zahtjevom da ne vozimo naš otpad u Regionalni centar za gospodarenje otpadom Šagulje jer je potpuno neprimjereno da poskupimo odvoz otpada samo zato jer je netko arbitrarno odlučio da otpad vozimo u okolicu Nove Gradiške. Sigurna sam da postoje bolja rješenja i mislim da se ljudi u Ministarstvu trebaju više potruditi i naći bolje rješenje za stanovnike grada Siska”, rekla je gradonačelnica Ikić Baniček podsjećajući da je ovoga tjedna započelo postavljanje 435 novih spremnika za korisni otpad (zeleni otoci) volumena 1.100 litara u vrijednosti 1,3 milijuna kuna koje je nabavio Grad Sisak, a sufinancirani su putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
”Na neke od kritičnijih lokacija postavit ćemo kamere kako bi sankcionirali neodgovorne pojedince. Imamo na raspolaganju reciklažno dvorište i dovoljan broj novih spremnika i zato nema isprika za neodgovorno ponašanje. Radimo ovo za sve nas, za naš grad, odgovorni smo građani i želimo ekološki gospodariti s našim otpadom”, zaključuje gradonačelnica.

reciklazno novi sk 8 reciklazno novi sk 6 reciklazno novi sk 5 reciklazno novi sk 4 reciklazno novi sk 3 reciklazno novi sk 1

vidljivost

najčitanije