Ministar Božinović najavio izgradnju nove zgrade PU sisačko – moslavačke

Ministar Davor Božinović

Prilikom današnjeg posjeta Sisku ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je kako će uskoro Policijska uprava dobiti novi prostor, s obzirom da su njihove prostorije u kojima su se prije potresa nalazili u Rimskoj ulici, teško oštećene u potresu.

 

„Drago mi je da smo zajedno s Ministarstvom graditeljstva vrlo vrijedan objekat u centru grada u kojem je prije potresa bila smještena Policijska uprava prepustili Županiji koja će to koristiti za kulturne sadržaje. Ono što smo zajedno osmislili, a MUP odlučio provesti , na mjestu gdje je sada smještena Policijska postaja Sisak ministarstvo će na raspolaganju imati nekih 15 tisuća kvadrata i na tom prostoru ćemo imati sve sastavnice MUP-a. Tamo ćemo izgraditi novu policijsku upravu, preselit ćemo centar 112 i interventnu policiju, sve kako bi taj prostor bio funkcionalniji, na jednom mjestu, a ovi sadržaji, ove vrijedne zgrade koje su smještene po centru grada Siska, zapravo prepustili Županiji, odnosno u konačnici prepustili građanima ovoga grada“, rekao je ministar Božinović, dodajući da se javne ponude za idejno rješenje i tehničku dokumentaciju za novu zgradu policijske uprave otvaraju 6.ožujka.

 

„Tamo bismo na jednom mjestu u gradu Sisku smjestili kompletnu policiju sa svim sadržajima koje danas moderna policijska postaja, odnosno uprava mora imati, uz one klasične policijske sadržaje, tu bi bili sadržaji i za održavanje treninga i spreme policijskih službenika. Vidjet ćemo koja će sve idejna rješenja stići, ali nešto što će biti kao zgrada Ministarstva unutarnjih poslova ipak na ponos građana Siska i Sisačko-moslavačke županije“, istaknuo je Božinović.

 

Cijeli kompleks vrijedan je oko 6 milijuna eura izgradit će se na parceli iza PP Sisak u Tomislavovoj ulici, a trebao bi, naglasio je ministar Božinović, biti završen u godinu do godinu i pol dana.

 

Trenutno PU sisačko – moslavačka radi na nekoliko lokacija u Sisku, a izgradnjom ove zgrade, oslobodit će se prostori u Rimskoj 19 koji je predan na korištenje Županiji te će isti biti namijenjen za potrebe Glazbene škole Fran Lhotka te za ostale kulturne udruge, kao i za galerijsku djelatnost. Oslobodit će se i dodatni prostori gdje je sada smještena Interventna policija u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, kao i dio u Komandi gdje je bio smješten Centar 112.

najčitanije