Izglasana Odluka o pripajanju Vodoopskrbe Kupa Sisačkom vodovodu – glasovi Petrinje i Lekenika nisu presudni

ibb

Skupštine trgovačkih društava Sisački vodovod i Vodoopskrba Kupa su u srijedu, 27. lipnja 2018. donijele odluku o pripajanju tvrtke Vodoopskrbe Kupa trgovačkom društvu Sisački vodovod.
To je prvi korak u restrukturiranju sisačkih gradskih tvrtki s ciljem racionalizacije njihova poslovanja i smanjenja troškova poslovanja. Odluci o pripajanju Vodoopskrbe Kupa Sisačkom vodovodu prethodila je revizija poslovanja obje tvrtke, kao i revizija samog pripajanja koju je obavila revizorska tvrtka RSM Croatia te davanje suglasnosti za pripajanje predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave, koje su suvlasnice u društvima.
Grad Petrinja i Općina Lekenik nisu odluku o davanju suglasnosti uvrstili na sjednice predstavničkih tijela, a njihovi predstavnici u Vodoopskrbi Kupa glasali su protiv pripajanja, iako njihovi glasovi nisu bili presudni. S obzirom da su predstavnici Siska, Martinske Vesi i Sunje glasali za pripajanje odluka je izglasana s 44 glasa za i 14 glasova protiv, odnosno ¾ većinom.
U Sisačkom vodovodu Grad Sisak, čije je Gradsko vijeće podržalo pripajanje na posljednjoj sjednici, ima više od ¾ glasova tako da je odluka također izglasana s potrebnom većinom. Svi suvlasnici ovih trgovačkih društava bili su prisutni na održanim skupštinama i nisu imali primjedbe. Pripajanje ce postati službeno u zakonskom roku – doznajemo u Gradskoj upravi.

najčitanije