Izdavanje vrijednosnih kartica kreće ovaj tjedan

imp

Jedna od mjera pomoći koju je Grad uveo kao pomoć stradalima nakon potresa je i vrijednosna kartica za kupnju građevinskog materijala.
Njeno bi izdavanje trebalo krenuti ovaj tjedan, rekla je to gostujući u programi Radio Siska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček: „Vrijednosne kartice kreću ovaj tjedan. Svi će putem telefona ili e-maila biti obaviješteni kada po nju mogu doći na gradsku tržnicu Sisak, u prostorije gradske blagajne.“

Podsjetimo, pravo na namjensku karticu u vrijednosti od 2.000 kn imaju građani čije kuće imaju žutu oznaku uporabljivosti PN2 (privremeno neuporabljivo – potrebne mjere hitne intervencije). Pravo na namjensku karticu u vrijednosti 1.000 kn imaju građani čije kuće i stanovi imaju zelenu oznaku uporabljivosti U2 – uporabljivo s preporukom (osim u slučaju ostvarivanja prava na refundaciju sredstava temeljem ispostavljenih računa).

Pomoću te namjenske kartice moći će se kupovati građevinski i drugi materijal za otklanjanje šteta prouzročenih potresom.
Prijaviti se možete klikom na prijava ili na Gradskoj blagajni na gradskoj tržnici Kontroba. Građani koji osobno podnose obrasce za ostvarivanje prava na namjensku karticu OTP banke neka sa sobom ponesu osobne iskaznice svih ukućana.

Namjenska kartica moći će se iskoristiti u navedenim iznosima u trgovinama građevinskog materijala DIR Rubinić (Marijana Celjaka 86), Exco Sisak (Obrtnička ulica 66), Sandra-prom (Novoselska 123), BIT promet (Obrtnička ulica, Sisak) i Pevex (Zagrebačka ulica 47).

najčitanije