Izabran izvođač radova za izgradnju autoceste do Siska

imp

251020211635196973.jpeg

Nadzorni odbor Hrvatskih autocesta dao je danas prethodnu suglasnost te je Uprava donijela odluku o odabiru izvođača za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb – Sisak.
Od 9 zaprimljenih ponuda u postupku pregleda i ocjene odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda Zajednice ponuditelja: COLAS Hrvatska d.d. i GEOTEHNIKA d.o.o., s cijenom ponude bez PDV u iznosu 281.337.985,88 kn, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 24 mjeseca. Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja.

Početkom godine, Vlada Republike Hrvatske je 4. veljače 2021. godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik –Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Hrvatske autoceste su Zaključkom Vlade RH bile zadužene pokrenuti otvoreni postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, iz sredstava predviđenih Financijskim planom HAC-a. Slijedom toga je provedeno propisano prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a obavijest o nadmetanju objavljena je 3. ožujka 2021.

Podsjetimo, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe. Do javnog otvaranja ponuda 4 puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je DKOM prvu manjim dijelom prihvatio, a ostale 3 odbacivao. Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i 5. žalba, na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio.

najčitanije