Ivana Krčelić: „Hoćemo li opet birati u Hrvatski sabor zastupnike koji u njemu neće zastupati naše interese već samo svoje?“

st

Nakon slabog odaziva saborskih zastupnika na sastanak s predstavnicima Grada Siska i gradskim vijećnicima, predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić napisala je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
„Dana 26. rujna 2018. godine u Sisku je održan sastanak sa saborskim zastupnicima 6. Izborne jedinice čiji je jedini cilj bio potaknuti saborske zastupnike na pomoć u realizaciji projekata koji su u nadležnosti države, a od prioritetne su važnosti za Grad Sisak.
Radi se o projektima prometne infrastrukture koji su nulta točka za razvoj Grada Siska (dovršetak autoputa, novi most na Odri, novi most na Kupi), kako u gospodarskom tako i u svim drugim segmentima. Projekti su to koje Grad ne može samostalno pokrenuti, niti realizirati bez pomoći države (ili državnih institucija i/ili javnih poduzeća).
Koliko je sastanak bio važan i saborskim zastupnicima koji su „naš glas u Hrvatskom saboru“, glas građana ove izborne jedinice čije interese zastupaju (ili bi barem trebali zastupati), pokazuje njihov odaziv i prisustvo na sastanku.
Želim se zahvaliti saborskim zastupnicima Nikoli Grmoji i Mirandu Mrsiću, koji su odvojili svoje vrijeme za ovaj sastanak, ali i pozvati one koji se NISU odazvali, a to su: dr. Željka Josić, Bojan Glavašević, Darinko Dumbović (svoj dolazak su ispričali ranije preuzetim obvezama), Dražen Barišić, Goran Beus Richemberg, Mato Čičak, Željko Lenart, Ivan Pernar, Tomislav Sokol, Nenad Stazić, Stipo Šapina i Ivan Šuker, da svojim glasom i radom u Hrvatskom saboru opravdaju povjerenje „svojih birača“. Ne sumnjam u vašu dobru volju i želju da pomognete ovom Gradu i njegovim stanovnicima.
Zahvaljujem i brojnim novinarima koji su nazočili sastanku i svojim objektivnim tekstovima pridonijeli informiranju javnosti o njegovim zaključcima.
Projekti koji su od iznimne važnosti za Grad Sisak, a kao što smo i na sastanku iznova istaknuli, nemaju politički predznak, oni su korak naprijed za stanovnike glavnog grada Sisačko-moslavačke županije i preduvijet daljnjeg razvoja cijelog kraja. Adekvatna prometna povezanost u 21. stoljeću ne bi trebala predstavljati luksuz već biti realna pretpostavka ujednačenom razvoju svih krajeva Republike Hrvatske.
Ukoliko bi svih 14 saborskih zastupnika izabranih iz 6. Izborne jedinice istaknulo važnost ovih projekata u vrijeme kada se Državni proračun za 2019. godinu bude donosio i ukoliko budu inzistirali na njima (a znamo da su neki i odlučujuća ruka vladajuće većine) oni bi se u Proračunu i MORALI naći.
Obzirom da Grad Sisak čeka autoput već 10 godina, nadam se da neće morati čekati još toliko da se uopće započne sa njegovom izgradnjom.
Ili ako hoće, hoćemo li opet birati u Hrvatski sabor zastupnike koji u njemu neće zastupati naše interese već samo Svoje ??
Naš zadatak ovim sastankom nije završen. Nastojat ćemo i dalje komunicirati sa našim saborskim zastupnicima, na novom sastanku ili pojedinačno, sve dok ne realiziramo ono što je našem Gradu od životnog interesa i zbog čega smo izabrani da zastupamo njegove građane“, stoji u priopćenju.

najčitanije