Informatika od prvog razreda u sisačkim osnovnim školama

ibb

Od sljedeće školske godine Informatika će se učiti u svim osnovnim školama na području Siska od 1. do 4. razreda – zahvaljujući Projektu ranog učenja informatike čija je priprema osigurana rebalansom ovogodišnjeg Proračuna Grada Siska.
Osnovni ciljevi projekta su razvijanje pedagoškog standarda u području znanosti, tehnike i matematike počevši od samog polaska u osnovnu školu, omogućavanje dostupnosti suvremenih tehnologija generacijama učenika te oblikovanje načina razmišljanja mladih za sudjelovanje u globalizacijskim procesima. Provedba projekta podrazumijeva upotrebu edukativnih alata, micro:bitova u STEM predmetima te suradnju osnovnih škola (njih 9 na području Siska), Instituta za razvoj i inovativnost mladih i Upravnog odjela za obrazovanje. Sukladno nabavi potrebne opreme (micro:bitova i logo robota) održana je edukacija nastavnika čime je zaključena pripremna faza za 2018. godinu.

U proračunu za 2018. predviđeno je 8 milijuna kuna za uređivanje i opremanje informatičkih učionica u svim osnovnim školama, radi stvaranja osnovnog preduvjeta za uvođenje informatike kao izvannastavne aktivnosti za učenike od 1. do 4. razreda već s novom školskom godinom 2018/2019.

najčitanije