INA sisačkoj bolnici donirala 166 tisuća kuna

imp

Ininu donaciju u iznosu od 166 tisuća kuna, koju je ravnatelju sisačke bolnice Tomislavu Dujmenoviću, uručio Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak, Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ iskoristit će za dvije svrhe: za nabavku uređaja HyPAIR FeNO za Odjel za pedijatriju te za nabavku četiri posebna bolesnička kreveta za Odjel za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom.
“Zahvalni smo Ini na pomoći pri kupnji FeNO aparata za Odjel pedijatrije koji služi za rano otkrivanje astme u djece te za praćenje učinka terapije u astmatičara, odnosno kontrolu bolesti. U brizi za osobito teške bolesnike od velike pomoći bit će i četiri bolesnička kreveta na Odjelu za pojačanu internističku skrb s koronarnom jedinicom.“” – rekao je ravnatelj Dujmenović.
Ovo nije prvi put da smo u sisačkoj Općoj bolnici, rekao je Damir Butković direktor Rafinerije nafte Sisak, dodajući “Da kroz sudjelovanje u projektima koji su bitni za unaprjeđenje kvalitete života u Sisku i okolici INA pokazuje predanost sisačkoj lokalnoj zajednici gdje je kroz rad svoje rafinerije prisutna već desetljećima. Osobito nam je važno pružiti pomoć upravo onima kojima je to najpotrebnije, a prvenstveno najmanjima.” – istaknuo je Butković.
U obilasku djece na odjelu pedijatrije i odjelu dječje kirurgije Ininim predstavnicima pridružili su se pjevač Damir Kedžo i Inina maskota Pumpić koji su male pacijente razveselili prigodnim poklonima.
Bolesnički kreveti koji će se nabaviti Ininom donacijom posebno su dizajnirani za osobito teške bolesnike kojima su potrebni specifični dijagnostički i terapijski zahvati, dok uređaj HyPAIR FeNO omogućuje mjerenje koncentracije dušikovog monoksida u izdahnutom zraku.

07.12.2016.Sisak-Sisacka Opca bolnica dobila je vrijednu donaciju INA-e.Odjele djecje kirurgije i pedijatrije obisao je pjevac Damir Kedzo.Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

najčitanije