INA pokrenula program "Zeleni pojas"

sisakportal-hr

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA je pokrenula program „Zeleni pojas“ u sklopu kojeg putem natječaja na suradnju poziva nevladine udruge i edukativne ustanove kako bi zajedničkim snagama pridonijeli očuvanju okoliša u lokalnim zajednicama.
Program podrazumijeva sufinanciranje projekata poput pošumljavanja, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja, edukacija o ekologiji te drugih aktivnosti u području održivog razvoja.

Poticanjem građana na veći angažman u aktivnostima očuvanja okoliša jača se i kolektivna društvena svijest o važnosti održivog razvoja u našim lokalnim zajednicama, ali i globalno te je stoga ovaj projekt uistinu dobrodošao kao podrška naporima u očuvanju okoliša. Uloga Ine ovdje će biti vidljiva kroz učinkovitu i sustavnu podršku, kako financijsku, tako i kroz sudjelovanje Ininog Kluba volontera u aktivnostima koje će se provoditi u sklopu ovog projekta.

Sve nevladine udruge, škole, vrtići i fakulteti u Hrvatskoj svoje ideje i projekte imaju priliku podnijeti na natječaj koji je otvoren do 31. kolovoza 2014.
Prijavljeni projekti trebali bi osigurati mogućnost uključivanja lokalne zajednice u implementaciju, dok bi projekt trebao biti realiziran u roku od 6 mjeseci nakon odobrenja sredstava.
Svi detalji o uvjetima natječaja i potrebnoj natječajnoj dokumentaciji dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas.

najčitanije