Ikić Baniček: 'Uprava koja nije u stanju voditi tvrtku trebala bi otići'

st

Radnici Metalinga i dalje su u štrajku. Sindikalni povjerenik Tihomir Sović rekao je kako su na sastanku s direktorom Davorinom Živkovićem dobili informaciju da će do kraja mjeseca radnicima biti isplaćena plaća i pol, no da za to ipak nemaju nikakvo jamstvo. Novi sastanak s predstečajnim povjerenikom i direktorom propao je jer se nijedan od njih dvojice nije pojavio, a novi pokušaj zakazan je za petak, 21. kolovoza.
‘Još uvijek ne možemo reći hoće li biti isplate jer ništa nemamo na papiru. Zasad smo tu gdje jesmo, i nastavljamo sa štrajkom’, rekao je Sović.
Znanje radnika Metalinga je, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, od neprocijenjive vrijednosti za Sisak i Hrvatsku.
‘Sisak treba Metaling. ne samo zbog projekata koji su u tijeku, već i zbog onih koji slijede. Metaling ima znanje i kapacitet da odrađuje poslove za koje su konkurirale i neke europske tvrtke, no nisu bile dorasle zadacima’, rekla je gradonačelnica te dodala kako je neisplata plaća isključivo odgovornost uprave.
‘Ako nije u stanju isplatiti plaće radnicima tvrtke koja bi zbog obima posla treba zapošljavati nove ljude, onda bi ta uprava trebala otići’, zaključila je gradonačelnica.

najčitanije