Ikić Baniček: "Škole će se popraviti, domovi će se izgraditi, ali neki nikada neće postati ljudi"

mradenovic

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček na svom Facebook profilu osvrnula se na dolazak pomoći u potresom pogođena područja. Osim toga, prozvala je i ljude koji šire dezinformacije koje se često šire na društvenim mrežama. Status prenosimo u cijelosti.
“Od utorka u 12.18h naslušala sam se svakakvih “dobronamjernih”priča, od toga da se nova dvorana koju gradimo na Zelenjaku srušila do toga da je pukla magistralka od vodovoda pa pukao nasip i poplavio Galdovo itd…Ali ovakve objave bih najradije prijavila policiji jer osim zlonamjernog uznemiravanja i širenja panike nemaju druge svrhe! Da ponovim još jednom- statičare šalje državni stožer civilne zaštite temeljem vaših prijava šteta, kontejnere šalje državni stožer civilne zaštite temeljem vašeg zahtjeva koje sam zadnjih 4 dana primala ja osobno, a sad smo i otvorili mail i telefon za prijavu.

Nakon 5 dana molbi, danas su poslali 7 (sedam!) kontejnera i rekli da nemaju više i da čekamo 3 dana da naruče izradu novih. Trenutno imamo 63 zahtjeva i svi su uredno proslijeđeni mailom na središnji stožer civilne zaštite te isprintani u 17h i doneseni u Petrinju središnjem stožeru civilne zaštite jer su tako tražili. I to je istina i trenutno stanje. I ne, ne politiziram, samo govorim istinu.

Situacija je preozbiljna da stavljate objave kako će netko dinamitom (!?) rušiti neki objekt u Sisku. Škole će se popraviti, domovi će se izgraditi, ali neki nikada neće postati ljudi.”

Snimka zaslona (1)

najčitanije