Ikić Baniček: 'Sisak je grad kulture i sporta'

st

Nova, 2018. godina u Sisku bit će jednako dobra kao 2017., ako ne i još bolja i uspješnija, najavljuje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Uspjeli smo tijekom ove godine povući sva sredstva iz EU fondova koja smo planirali, prije svega 20 milijuna za Holandsku kuću. Prije nekoliko dana stigla je vijest da smo dobili 4 milijun akuna za reciklažno dvorište u Zvonimorovoj ulici, ovih dana ćemo potpisati ugovor za 9,2 milijuna kuna za Centar kreativne industrije. Sve su to odlične vijesti, a najbolja je to što smo ledenu dvoranu uspjeli u 9 mjeseci privesti kraju’, rekla je gradonačelnica, te izdvojila još i završetak obnove bazena u Capragu kao projekt od velike važnosti.
Sisak je, nastavlja Ikić Baniček, grad kulture i grad sporte, te će u tom smjeru ići gradski projekti.
‘Nastavljamo Holandsku kuću koja mora biti gotova u 2018. godini. Nastavljamo uređivati ceste, unaprijeđivati parkove i dječja igrališta, radimo novi vrtić na Viktorovcu u suradnji s američkim veleposlanstvom, radimo dokumentaciju za još jedan vrtić u Galdovu, neposredno uz osnovnu školu. Tijekom 2018. godine radit ćemo i na dokumentaciji za još jednu sportsku dvoranu na Zelenom brijegu kako bi zadovoljili potrebe svih sisačkih klubova.’
Što se tiče infrastrukture, nastavlja se s rekonstrukcijom Rimske ulice, u sklopu čega će ispred gradske knjižnice nastati novi mali uređeni trg. Nastavljaju se i pregovori s ministarstvom za dokumentaciju za novi prostor knjižnice, obzirom da sadašnji prostor u Rimskoj sve slabije pokriva potrebe te ustanove.

najčitanije