Ikić Baniček: ''Nabrijavamo se za drugi krug'', Šaban: ''Bit će zanimljiva utakmica''

ibb

261020211635254863.jpeg

Sisak će na sam Dan grada, 4. lipnja, birati gradonačelnika Siska. U prvom krugu, na izbore je izašlo 47,10 posto birača na području Siska (od ukupno 40.235, glasovanju je pristupilo 18.950).

Dosadašnja gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (kandidatkinja SDP-a, Hrvatskih laburista i HSS braće Radić), osvojila je 46,06% (8.728 glasova):

”Nabrijavamo se za sljedećih 14 dana posla, kada ćemo uprijeti i ovu malu razliku nadoknaditi i pobijediti. Hvala svim Siščanima koji su izašli na izbore, hvala vam što je Sisak pri vrhu izlaznosti, hvala vam što ozbiljno shvaćate ove lokalne izbore i molim vas da za dva tjedna izađete i potvrdite svoju namjeru da i iduće četiri godine zajedno zasučemo rukave i nastavimo raditi za naš još ljepši i još jači grad Sisak”, poručila je kristina Ikić Baniček.

franjo šaban

U drugom krugu aktualna će gradonačelnica ‘odmjeravati snage’ s Franjom Šabanom (kandidatom HDZ-a, HKS-a, HSLS-a i HSP AS-a), koji je u prvom krugu osvojio 30,15% (5.713)glasova:

”Mislim da će biti vrlo zanimljiva utakmica jer drugi krug je potpuno nova utakmica u kojoj se tek počinju stvari rasplitati. Rezultati prvog kruga pokazuju da je zaista prisutna velika polarizacija među biračima i da su prepoznali da postoje samo dvije opcije između kojih mogu birati, budući da su ostali kandidati dobili značajno manji broj glasova. Bilo nas je 9, a ispostavilo se da samo dva nose cijelu priču”, prokomentirao je Šaban.