Igrali „Čovječe, ne ljuti se“ i obilježili Međunarodni dan tolerancije

imp

Unatrag osam godina Udruga za djecu i mlade Novi svijet Međunarodni dan tolerancije obilježava igranjem igre „Čovječe, ne ljuti se“ – uživo.
„Sisačka osnovna škola Ivana Kukuljevića bila je naš ovogodišnji domaćin i moramo priznati da smo ostali ugodno iznenađeni u svakom pogledu. Spremnost na suradnju, topao doček i nadasve odlična atmosfera bilo je okruženje u kojem smo proveli dva sata igrajući se, pjevajući, rekreirajući se, učeći uz prigodna pitanja. Ukratko, zajedno vježbajući toleranciju.
Natjecateljskom ugođaju uvelike je pomogla prepuna dvorana vatrenih navijača koji nisu štedjeli grla bodreći svoje momčadi. Ove godine uvjerljivu pobjedu odnijela je ekipa sa zelenim kapicama, tj. osmaši koji su bili najspretniji i najsretniji. No, mora se priznati da su i ostale ekipe bile na zavidnoj razini i da je cijela igra, unatoč malim sportskim nespretnostima, pogrešnim stihovima ili brzopletim odgovorima na pomalo zbunjujuća pitanja te unatoč mnogobrojnim rušenjima i vraćanjima na početna polja, protekla onako kako i priliči na današnji dan – u duhu međusobnog poštovanja i tolerancije! Nadamo se da smo ovim našim projektom barem malo pripomogli u izgrađivanju tolerantnijeg društva i da će se pozitivna atmosfera današnjeg dana još dugo zadržati kako u učionicama i na školskim hodnicima, tako i u svakodnevnom životu.“ – poručili su iz Novog svijeta.

tolerancija 1

najčitanije