Idući tjedan Sajam robotike i automatizacije

imp

Sajam Robotike 2

Tehnička škola Sisak idući tjedan organizira Sajam robotike i automatizacije. Na Sajmu će se posjetiteljima predstaviti 19 tvrtki. Cilj sajma je prikazati najnovija tehnološka dostignuća u području automatizacije industrijskih procesa i robotike, ali i predstaviti i Centar te njegove strukovno nastavne procese i modernu opremu.

 

„Izlagači će na sajmu pokazati najnovije proizvode, usluge i tehnička rješenja u području automatizacije, industrijske robotike, mobilne robotike, CNC tehnologija, industrije 4.0., industrijske pneumatike kao i senzorne integracije. Smatramo da će posjetitelji, učenici naših i partnerskih škola kao i svi posjetitelji moći vidjeti zanimljiva izlaganja i prezentacije.“, rekao je prof. Dario Vuić najavljujući sajam.

Sajam Robotike 1

Sajam će se održati 25. listopada u privremenim prostorima Tehničke škole, bivšoj hali Uradi sam s početkom u 10 sati. Ugostit će 19 lokalnih i regionalnih tvrtki koje će se prisutnima predstaviti svojom suvremenom opremom.

 

Osim toga, ovo će biti idealna prilika za upoznavanje s novonabavljenom opremom RCK Tehničke škole Sisak i novim eksperimentalnim programima srednjoškolskog obrazovanja, istaknuo je ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.
„Tehnička škola Sisak prva je u Hrvatskoj koja obrazuje srednjoškolce u smjeru „Tehničar za robotiku“ i „Tehničar za razvoj video igara“. Ukupno 22 tehničara za robotiku su po prvi puta upisali ove školske godine, iako je interes za upis tog programa iskazalo čak 150 učenika.“, rekao je ravnatelj te podsjetio da je pri kraju izrada čak 62 udžbenika za strukovna zanimanja, kao i nastavni i dodatni materijali za nastavnike i mentore.

Sajam Robotike 3

„Oprema izložena u našim prostorima redovito se koristi u strukovnom obrazovanju naših učenika, ali i odraslih, a omogućava stjecanje širokog spektra stručnih kompetencija u područjima strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i robotike. Zahvaljujući aktivnostima Centra, naši nastavnici se redovito educiraju osiguravajući visoku kvalitetu nastave prilagođenu suvremenim zahtjevima tržišta rada.“, napominje ravnatelj.

 

Sajam Robotike 2

Sajam je najavio i zamjenik župana Mihael Jurić koji je istaknuo kako je ponosan u ime Sisačko-moslavačke županije što unutar nadležnog sustava obrazovanja imamo Tehničku školu Sisak koja ima vrlo kvalitetne projekte, a jedna od njih je ovaj Sajam robotike i automatizacije.
„Sisačko-moslavačka županija je iznimno ponosna na rezultate Tehničke škole Sisak i aktivnosti koje provodi u sklopu projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računalstva. Uz dovršetak Učeničkog doma u Sisku, Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak osjetit će dodatan vjetar u leđa u nastojanju oživljavanja gospodarstva Sisačko-moslavačke županije .“ rekao je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

 

 

Popis izlagača na Sajmu robotike i automatizacije:

1. CHIRON HSTEC d.d.
2. DMG Mori Hrvatska
3. FESTO d.o.o.
4. Automatizacija industrijskih postrojenja d.o.o.
5. Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
6. Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
7. ABC Maziva Zagreb
8. Topomatika d.o.o.
9. Digitalni razrez Zund, Sportera d.o.o.
10. TEC.MA SRL
11. Romb technologies d.o.o.
12. Gideon
13. Profil Klett
14. Pulsar Labs d.o.o.
15. Vector Tech d.o.o.
16. TVZ
17. Metalurški fakultet Sisak
18. Hrvatski zavod za zapošljavanje Sisak
19. SIMORA

 

 

„Posjetite Sajam robotike i automatizacije u Sisku 25. listopada 2023. i otkrijte svijet robota i automatizirane proizvodnje.“, poručuju iz Tehničke škole Sisak.

najčitanije