Iduće godine rekonstrukcija podvožnjaka u Šipuševoj ulici

imp

Pitanje uređenje podvožnjaka u četvrtoj ulici, odnosno u Ulici Nikole Šipuša, našlo se na aktualnom satu posljednje sjednice sisačkog Gradskog vijeća.
Odgovarajući na pitanje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je istaknula kako je to višegodišnji problem kojeg će nastojati što prije riješiti.
„Primijetili smo da je dugogodišnja nebriga dovela do toga da je on sada u nekim svojim segmentima i van standarda. Dakle, građen je 60-ih, 70-ih godina prošlog stoljeća i naravno da današnji standardi i što se tiče sigurnosti i što se tiče materijala su drugačiji. Upravo s tim ciljem smo prije nekoliko mjeseci krenuli s izradom dokumentacije za pojačano održavanje i rekonstrukciju tog podvožnjaka. S obzirom da je vrijednost sanacije veća od milijun kuna predvidjeli smo je u fazama i u 2020. godini ćemo je realizirati prema mogućnostima. Koristit ćemo i sredstva iz raznih fondova jer uvijek kada imamo pripremljenu dokumentacijua čekamo resorna Ministarstva, Nacionalni program sigurnosti u prometu i cijeli niz ostalih fondova da apliciramo. Jer ako možemo dobiti od drugih sufinanciranje zašto bi trošili kompletno svoja sredstva.“,rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije