Iduće godine kreće rekonstrukcija škole i izgradnja vrtića u Galdovu

imp

Priča o izgradnji odgojno-obrazovnog kompleksa Galdovo krenula je u prosincu 2018.godine kada je Grad Sisak s tvrtkom Proarh Mateković sklopio ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za njegovu izgradnju.

Nakon izrade glavnog projekta, ishođenja građevinske dozvole, a zatim zatvaranja financijske konstrukcije, iduće se godine kreće u njegovu realizaciju.
Najvaljuje to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček: „Na upit Ministarstva financija koji nam je projekt bitan, koji projekt želimo financirati iz tzv. Recovery fonda kojeg je EU namijenila Hrvatskoj, nismo puno razmišljali nego smo odmah prijavili odgojno-obrazovni kompleks Galdovo. Podsjećam ovaj se projekt ne odnosi samo na dogradnju postojeće škole nego i na potpuno novi vrtić koji bi se izgradio uz školu te novo sportsko igralište i okoliš. To će unaprijediti kvalitetu života u toj gradskoj četvrti.“

Škola će nakon rekonstrukcije moći primiti 300 djece u 14 razrednih odjela dok će novi dječji vrtić imati 6 skupnih jedinica, 4 vrtićke i 2 jasličke te će moći primiti oko 120 djece.
Obzirom na vanjske prostorne mogućnosti, projektom je obuhvaćeno i uređenje sportskih terena te izgradnja prilazne ceste i parkirališta.

Nacrt možete pogledati ovdje

najčitanije