Iduće godine izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Topolovac

imp

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska vijećnici su izglasali Proračun za 2021.godinu. U njemu su i sredstva za financiranje djelatnosti vatrogastva pa je tako za Javnu vatrogasnu postrojbu planirano 9.351.832,00 kuna i Vatrogasnu zajednicu Grada Siska 2.252.888,00 kuna.

Između ostalog u Proračunu je osigurano i 1.500.000,oo kuna za izgradnju vatrogasnog doma DVD-a Topolovac. U njegovu izgradnju ide se, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, iduće godine: „ Da nije bilo ove COVID krize možda bi dokumentacija bila i prije gotova, ali mislim da za dobre projekte i dobre želje nikada nije kasno. Trenutno je u tijeku ishođenje e-dozvole za DVD Topolvac, očekujemo da građevinska postane pravomoćna i tada možemo očekivati početak gradnje.“

Dobrovoljno vatrogasno društvo Topolovac osnovano je daleke 1909. godine i jedno je od najstarijih na području Siska. Jedino je to dobrovoljno vatrogasno društvo na sisačkom području bez odgovarajućeg objekta. Novi dom ukupne površine 960 m2 biti će energetski učinkovit i dovoljan je za smještaj dva vatrogasna vozila te za skladištenje postojeće opreme.

najčitanije