I Kupske noći u znaku 110 godina filma u Sisku

st

Vikend prepun događanja u Sisku donosi i već tradicionalnu manifestaciju Kupske noći.

Sisak i njegova povijest usko su vezani uz rijeke, pogotovo Kupu koja prolazi samim centrom grada i oduvijek je žila kucavica društvenog, gospodarskog i zabavnog života grada. Upravo zato, ona zaslužuje manifestaciju kojom se odaje priznanje njezinoj važnosti kroz povijest.

Svaka manifestacija koja se održava u Sisku samo je jedan od načina na koji se posjetitelje i mimo njih želi privući u Sisak, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Siska, Mirjana Lahovsky Žličarić.

‘Nadam se da će Kupske noći i ove godine biti uspješne i da će svi koji dođu poželjeti doći u Sisak opet. Pokušat ćemo zanimljivim programom predstaviti što sve Sisak ima, a Sisak je uistinu prebogat turističkim sadržajima, ogroman je potencijal u smislu sporta, kulturne i prirodne baštine te gastro ponude’, rekla je direktorica.

U petak od 16 sati na rasporedu je Kupska alka, slijedi cjelovečernji program koji uključuje predavanje Vladimira Pajtlara, promociju spota klape Kolapjani i Sisački filmski vremeplov na brodu Biokovo. Program se potom seli na terasu Siscia jazz cluba gdje će Swingover bend izvoditi filmsku glazbu, a sve to u skladu s temom ovogodišnje manifestacije – 110. godina filma u Sisku.

Subotnje jutro donosi program za djecu na Šetnici Slave Striegla, a istog dana u 15 sati na redu je popularna Šikljada. Od 17 sati najmlađi će uživati u još jednom programu namijenjenom upravo njima, a to je Put u Disney svijet, a ostali će u isto vrijeme moći pratiti Aero show. Završna svečanost započinje u 20:30 na brodu Biokovo dodjelom nagrada pobjednicima Kupske alke i šikljade te koncertom Ženskog vokalnog sastava Lađarice, a nastavlja se na šetnici gdje nastupa Mia Dimšić. Sve će završiti spektakularnim vatrometom.

Važnu podršku Kupskim noćima, kao i uvijek, daje i Grad Sisak.

‘Želim pozvati sve naše sugrađane, ali i susjede iz okolnih općina i gradova, da dođu u Sisak i vide njegove ljepote, da vide zajedništvo u Sisku. Također, želim zahvaliti novoj direktorici što je u kratkom roku uspjela organizirati ovu manifestaciju na zavidnoj razini’, rekao je zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

Dio programa Kupskih noći popunjen je i suradnjom sa Kinoklubom Sisak koji od četvrtka, 30. kolovoza održavaju Star Film Festival, tako da se neki sadržaji u dogovoru biti posuđeni, s ciljem nadogradnje i većeg uspjeha obje manifestacije.

Program:

(sva događanja organiziraju se na Šetnici Slave Striegla osim ako nije drugačije navedeno)

Petak, 31. kolovoza 2018.

10:30 – Star film fest: Radionica snimanja iz zraka-Tomislav Šebalj- Kazalište 21

12:30 – Star film fest: Acoustic jam session- Kazalište 21

15:00 – Star film fest: Slackline radionica-Kazalište 21

16:00 – Kupska alka ( suorganizator UDVDR HR klub Vrbina )

19:30 – Cjelovečernji program:

Priča o brodu Biokovo /Vladimir Pajtlar – brod Biokovo

Promocija video spota klape Kolapjani – brod Biokovo

Sisački filmski vremeplov – brod Biokovo

Puštanje lampiona

Swingover Band, filmska glazba- suorganizator Siscia Jazz Club

24:00 – Star film fest: Bang Bang koncert – Kazalište 21

Subota, 01. rujna 2018.

10:00-12:00 Program za djecu

15:00 – Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca (suorganizator Udruga lađara Sisak)

17:00–20:00 – Put u Disney svijet , program za djecu

17:00 – 18:00 – Aero show (suorganizator Aero klub Sisak)

18:00  – Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca –(suorganizator Udruga lađara Sisak)

20:30 – Završna svečanost:

Klapa Lađarice – brod Biokovo

Dodjela nagrada pobjednicima Kupske alke i pobjednicima Šikljade – brod Biokovo

Koncert – Mia Dimšić

Vatromet

24:00 – Star film fest: 4Head koncert- Kazalište 21

najčitanije