Humanitarnom akcijom „Trčanje bez ograničenja“ kupljena trkaća kolica za osobe s invaliditetom

imp

Na inicijativu građana – zaljubljenika u trčanje koji su okupljeni u Sisačku divlju trkačku ligu Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije bila je organizator humanitarne akcije „Trčanje bez ograničenja“ koja je održana u petak i subotu, 29. i 30. rujna 2017. kod Ciglarske grabe u Sisku.
Cilj humanitarne akcije bio je prikupiti sredstva za kupnju trkačkih kolica za osobe s invaliditetom, odnosno multifunkcionalnih kolica koje će se koristiti i u rekreativnom trčanju i u vožnji biciklom. Akcija je ujedinila gotovo sve sportaše i potaknula mnoge rekreativce da im se pridruže u trčanju i prikupljanju sredstava za kolica. Tog je vikenda na Ciglarskoj grabi u Sisku trčalo nekoliko stotina ljudi koje su istrčali više od 2.000 kilometara i sakupili 16.800 kuna, dovoljno za jedna kolica, dok se ostatak sredstava skupljao do kraja mjeseca listapada izravnom uplatom donacija na posebno otvoren račun za humanitarnu akciju.

vijest 17 (1)
„Za 31.106,25 kn Udruga je kupila kolica x-ROVER M sa zaštitom od kiše i x-ROVER L sa zaštitom od kiše i ciklo-setom. Kupljena kolica bit će na usluzi svim članovima Udruge te roditeljima djece s teškoćama u razvoju kako bi i njih mogli uključiti u rekreativne aktivnosti. Humanitarna akcija pridonijela je stvaranju pristupačnog i poticajnog okruženja u kojem osobe s invaliditetom žive jer njihova mobilnost, uz pristupačnost, predstavlja osnovni preduvjet za provođenje svih aktivnosti njihovog svakodnevnog življenja i uključivanja u život zajednice.“ – kažu u Udruzi dodajući da će se uručenje kupljenih kolica od strane dobavljača i njihova prezentacija javnosti održati na mjestu održavanja humanitarne akcije, na Ciglarskoj grabi u Sisku, u srijedu, 17.siječnja 2018. godine u 15 sati.

najčitanije