Humanitarnom akcijom Facebook grupe ‘The Best Of Us’ prikupljena sredstva za Udrugu Kas

imp

261020211635210795.jpeg

Početkom  prosinca u Foto galeriji Siscia obscura otvorena je humanitarna izložba Facebook grupe “The Best Of Us” kojom su se prikupljala sredstva za Udrugu Kas.
Na izložbi je sudjelovalo 37 fotografa a cijena jedne fotografije iznosila je 100 kuna. “Ovo je druga humanitarna akcija naše grupe. Ponosni smo i radosni što smo to uspjeli uspješno odraditi i što je za Udrugu Kas prikupljeno 15.222,77 kuna. Osim prikupljenih sredstava Udruzi smo poklonili sve fotografije naše izložbe.”, kaže Gordana Đurić iz Facebook grupe “The Best Of Us” i inicijatorica ove akcije.

udruga kas 10udruga kas 5udruga kas 12udruga kas 9
Udruga Kas za terapijsko i rekreacijsko jahanje na području Siska djeluje 17 godina i trenutno imaju 40 korisnika.
“U Udruzi trenutno imamo 6 konja za terapijsko jahanje, a s obzirom na 40 korisnika bilo bi dobro da imamo još barem dva konja, pa ovim putem pozivam ljude dobre volje ako slučajno imaju konje da nam ih doniraju. Na početku ove akcije rekla sam koliko god se prikupi mi ćemo biti zadovoljni. Sada smo posebno sretni s prikupljenim sredstvima jer će nam pomoći da krenemo u uređenje kućice u kojoj bi fizioterapeut radio s djecom. Dosta toga treba napraviti ali ovo je dobar početak i vjerujemo da će isto netko imati sluha kao i ovi naši prijatelji fotografi i pomoći nam.”, rekla je Alenka Berendika, predsjednica Udruge Kas.

udruga kas 13 udruga kas 6udruga kas 4 udruga kas 1
Podsjetimo, kako ovo nije prva akcija Facebook grupe “The Best Of Us”. Prošle su godine na isti način, humanitarnom izložbom fotografija, prikupljali sredstva za Dječji dom Vrbina. Tada je prikupljeno 8,572.48 kuna.

najčitanije