Humanitarni telefon sisačkog Crvenog križa za Socijalnu samoposlugu

imp

Od veljače 2015.godine u Sisku na tržnici u Capragu djeluje Socijalna samoposluga, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Sisak osnovalo s ciljem prikupljanja i podjele osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda socijalno ugroženim obiteljima i građanima s područja Siska.
„Prema popisu Centra za socijalnu skrb Sisak nositelja rješenja, odnosno korisnika Socijalne samoposluge ima 600-tinjak. Od tog broja gotovo polovica su samačke obitelji.“, rekao je Miro Smajo iz sisačkog Crvenog križa.
Najveći izazov uspješnom funkcioniranju Socijalne samoposluge svakako predstavlja prikupljanje i nabava prehrambenih namirnica. Iz tog razloga Gradsko društvo Crvenog križa Sisak pokrenulo je humanitarnu akciju „Crveni telefon“. Riječ je o humanitarnom telefonu – 060 950 950 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om) s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupnju osnovnih prehrambenih namirnica za socijalno ugroženo stanovništvo.
Pozivom na 060 950 950 donirate sredstva kojima će se kupiti a kasnije i podijeliti osnovni prehrambeni i higijenski proizvodi korisnicima socijalne samoposluge. S obzirom da je pred nama najljepše doba u godini, vrijeme božićnih blagdana, Gradsko društvo Crvenog križa Sisak vas poziva da se uključite uz ovu humanitarnu priču.
„Podržite humanitarni rad Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Sisak pozivom na broj 060 950 950. Prikupljenim sredstvima omogućit će se kupnja prehrambenih namirnica za socijalno ugroženo stanovništvo grada Siska.“, pozvao je Smajo.

najčitanije