Humanitarna akcija za Dominika Stojanovića

imp

Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, Temeljni ogranak Budaševo pokreće akciju za pomoć hrvatskom branitelju iz Velikog Budaševa, Mladenu Stojanoviću za kupovinu autosjedalice potrebne za sina Dominika Stojanovića, dječaka kojem je potrebna 24-satna skrb i njega.
“Dominik ima dijagnozu hidrocefalus i cerebralna paraliza te je obitelji potrebna autosjedalica koju si roditelji ne mogu priuštiti.
Dominik se, nažalost, rodio sa prevelikim oštećenjima mozga što je rezultiralo da dijete ne govori, ne vidi, ne može samostalno sjediti, hodati i 100% je ovisan o tuđoj njezi. Obitelj je nabavila invalidska kolica koja su koštala 18.000 Kn i ta kolica u biti gornji dio koriste kao autosjedalicu bez koje bi bilo nemoguće voziti ga na stalne kontrole i rehabilitaciju. Međutim, pošto je Dominik već prerastao ta sjedalica se potrgala i više nije u pravilnoj funkciji za njegov prijevoz.
Mladen Stojanović je bio hrvatski branitelj u periodu 1.2.1992. do 30.11.1995. godine, te ima još dvoje djece školske dobi, a u teškoj je financijskoj situaciji i opterećen poslovima tako da vozi kamione po cijeloj Europi kako bi mogao financirati potrebe obitelji i djece, te uz sve to nije u mogućnosti financijski osigurati toliki novac za autosjedalicu kojoj je cijena 20.000,00 Kn.
Želja nam je pomoći Dominiku i Mladenu te molimo sve koji su u mogućnosti uplatiti bilo koji iznos da ga uplate direktno na račun hrvatskog branitelja Mladena Stojanovića. Iskreno smo zahvalni za svaku i najmanju uplatu i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doći što prije do cilja i da će Mladen uskoro kupiti autosjedalicu za koju podnosimo akciju.”, rekli su iz UHDDR-a TO Budaševo prilikom pokretanja akcije.

Novac možete uplatiti na račun;
HR6823600003114083751
Zagrebačka banka
MLADEN STOJANOVIĆ
Opis plaćanja; pomoć za Dominika
Veliko Budaševo 32

najčitanije