Humanitarna akcija na Sajmu cvijeća

imp

Cijeli ovaj tjedan Siščani ali i posjetitelji Siska uživaju u pričama koje pričaju cvjetne instalacije ovogodišnjeg 51. Sisačkog sajma cvijeća.
Do njegova kraja ostala su još samo dva dana koja posjetiteljima osim odlične ponude cvijeća nude još jednu humanitarnu priču, radionicu i odličan koncert.
Za humanitarnu priču pobrinula se Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak koja kroz projekt „I mi živimo tu“ prikuplja sredstva za kupnju novog vozila za prijeviz slijepih osoba na dnevne aktivnosti.
Sredstva će se sutra, u subotu 12.svibnja,  prikupljati otkriva nam Danko Tomanić, predsjednik Udruge kuhanjem gulaša. „Bacili smo rukavicu i rekli ajmo kuhati gulaš. Mi smo bili izazivači a protivnik nam je ekipa Turističke zajednice Grada Siska. Dva tima će kuhati gulaš, pripremit ćemo stotinjak porcija gulaša kojeg bi uz neki dobrovoljni prilog podijelili našim sugrađanima.“, rekao je Tomanić.
Kulinarski dvoboj kuhanja srnećeg gulaša Udruge slijepih SMŽ – Sisak i Turističke zajednice grada Siska počinje u 9 sati, kušat će se moći od 12.30, naravno uz donaciju jer se sredstva ovog kulinarskog dvoboja namijenjena za nabavku novog kombi vozila za prijevoz slijepih osoba na dnevne aktivnosti.
„Mobilnost i kretanje osnovni su preduvjeti za ostvarivanje neovisnog življenjam i znajući tu činjenicu, naše korisnike redovito dovozimo, iz raznih dijelova županije, na razne programe i aktivnosti u Dnevni centar slijepih. Kroz Dnevni centar slijepih prošlo je preko 50 korisnika, koji su koristeći se njegovim uslugama stekli mnoga znanja, iskustva i vještine samostalnosti i neovisnog življenja. Naš kombi je mogu reći „dao svoje“. Zbog starosti naše vozilo iziskuje velike troškove odžavanja. Događaju se česti kvarovi pa je upitna i sigurnost putnika. Zato smo se odlučili pokrenuti akciju kojom bi nabavili ne nužno novo vozilo ali svakako mlađe kombi vozilo. Mislim da bi nam 100 tisuća kuna bilo dovoljno za nabavku takvog vozila.“, kaže Tomanić.
Osim humanitarne priče Sajam cvijeća sutra od 10 do 12 sati u dječejm šatoru nudi edukativnu radionicu Gradskog muzeja Sisak „Iz postava“.
U 17 sati u dječjem šatoru održat će se radionica filcanja vune udruge Ruta Cres voditeljice Vesne Jakić.
Sajam cvijeća završit će sutra odličnim koncertom „Onibabe“. Koncert na pozornici u parku počinje u 18 sati.

najčitanije