Humane zvijezde Hrvatske za Sobu čuda

imp

261020211635281252.jpeg

Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, gradskih tvrtki Komunalac i Privreda te u organizaciji udruge Humane zvijezde Hrvatske na Gradskom stadionu u Petrinji, 21.svibnja, održat će se nogometna utakmica Humane zvijezde Hrvatske protiv Humanih zvijezda Petrinje.

Sav prihod od prodaje ulaznica (10,00 kn) ide kao pomoć izgradnji i uređenju Sobe čuda.
Soba čuda je soba za senzornu intergraciju djece s teškoćama u razvoju , projektu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije koja će se nalaziti na području grada Siska i bit će prva takva soba na području Sisačko-moslavačke županije.

Terapija senzorne integracije uključuje primjenu senzoričkih iskustava kroz igru i djetetu smislenim i primjerenim aktivnostima (okupacijama) te pravovremeno i primjereno osiguravanje aktivnosti bogatih propriceptivnim, vestibularnim i taktilnim podražajima koje će potaknutio pojavu i incidenciju adaptivnih odgovora, zatim potaknuti intrinzičnu motivaciju djeteta, odnosno osposobiti dijete za uporabu novih korisnijih startegija u izazovima koje okruženje postavlja na njega.

Soba čuda bit će uređena u prostoru bivšeg salona namještaja u Frankopanskoj 5. Radi se o 118 m2 prostota koji će se opremiti po najvišim standardima za potrebe djece s poteškoćama u razvoju, a vrijednost cijelog projekta je oko 300 tisuća kuna.

najčitanije