Hrvatski poduzetnici nabavljaju prijenosni inkubator za sisačku bolnicu

imp

251020211635198379.jpeg

Srce poduzetničko za pedijatriju sisačke bolnice – naziv je dobrotvorne akcije hrvatskih poduzetnika kojima je cilj prikupiti 500 tisuća kuna za nabavku prijenosnog inkubatora neophodnog najmlađim pacijentima Opće bolnice Sisak.

Potrebna sredstva će se prikupljati naplaćivanjem savjeta koje će tridesetak hrvatskih poduzetnika davati putem platforme Klippy, pojasnio je Dino Schatzl jedan od osnivača platforme: „Okupili smo tridesetak poduzetnika koji će svoje iskustvo, znanje, vrijeme i energiju staviti u službu dva plemenita cilja – za pomoć onima koji su tek na početku svojeg poduzetničkog puta, te za nabavljanje inkubatora za pedijatriju sisačke bolnice. Po simboličnoj cijeni od 150 kuna zainteresirani će našim poduzetnicima moći postavljati raznolika pitanja vezana uz posao – od onih birokratskih do komentiranja konkretnih poduzetničkih ideja. Zauzvrat će dobiti personaliziranu videoporuku.“

bolnica 1 bolnica 4

Među tridesetak poduzetnika koji će sudjelovati u akciji, mnogi su s nadahnjujućim poduzetničkim pričama. Neki od njih su Vuk Vuković, Ivan Zubak, Luka Abrus, Matija Žulj, Nikola Kapraljević, Saša Cvetojević, Davorin Štetner, Ognjen Bagatin, Hajdi Ćenan i Kristina Ercegović.

„Kao poduzetnik svako se jutro budim s ciljem učiniti svijet u kojem živim, mrvicu boljim. Često to činimo pokrećući nove poslove te osmišljavanjem novih proizvoda i usluga. Poduzetnici su pokretačka snaga svake ekonomije, a snaga svake ekonomije je odraz uspješnosti poduzetnika u toj zemlji“, istaknuo je Jan de Jong, osnivač tvrtke Webpower Adria, jedan od sudionika akcije Srce poduzetničko za pedijatriju sisačke bolnice.

bolnica 6 bolnica 7 bolnica 8

S njim je u Sisak iz Splita doputovao Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo i direktor Shifta, najveće developerske konferencije u jugoistočnoj Europi.
„Na svima nama, a pogotovo poduzetnicima, je da pomognemo zajednici najbolje što možemo i na način na koji možemo. Ova akcija u kojoj ćemo pomagati svojim iskustvom, je odlična stvar. Naime, imamo priliku nekome skratiti put do uspjeha. Vjerujem da ćemo od koristi biti onima koji ulaze u poduzetništvo, a koji u svojoj blizini nemaju prijatelje i poznanike koji im mogu pomoći svojim savjetom“, kazao je Burazin.

Kako bi akcija uspjela, tijekom nje se trebaju podijeliti 3333 savjeta, dakle, svaki bi poduzetnik čiji će profil biti na Klippyju, trebati dati više od stotinu savjeta.
„Svi smo u visokom startu. Želimo početi odgovarati na pitanja budućih te poduzetnika početnika. Ovo je klasična „win-win“ situacija u kojoj smo svi na dobitku. Vjerujem da ćemo mnogima dati korisne savjete te pomoći razvoju hrvatskog poduzetništva, a uz inkubiranje poduzetničkih ideja prikupit ćemo sredstva za prijenosni inkubator za sisačku bolnicu. Taj će uređaj prerano rođenoj djeci pomoći u njihovoj prvoj i najvažnijoj borbi – onoj za život”, istaknula je Matea Pirić, direktorica Naftaline.

bolnica 10 bolnica 9

Zgrada pedijatrije teško je oštećena u potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, a stradali su i uređaji te medicinski pribor.
„Zgrada je dobila žutu naljepnicu, tj. oznaku da nije upotrebljiva za korištenje. Napravljen je elaborat njezine obnove i kreće se u izradu projektne dokumentacije. Nakon toga slijede sanacija i rekonstrukcija. Trošak toga procjenjuje se na 35 milijuna kuna bez PDV-a. Povrh toga moramo nabaviti medicinsku opremu. Među uređajima koji su nam neophodni, je prijenosni inkubator. On nam je potreban u slučajevima kada nedonoščad iz naše bolnice prevozimo u zagrebačke bolnice.”, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

bolnica 1 bolnica 5

Poduzetnički se savjeti mogu naručiti putem platforme Klippy koja je osmišljena za povezivanje slavnih osoba i njihovih pratitelja pomoću personaliziranih videoporuka. Platforma iza koje stoji istoimena hrvatska startup tvrtka, jednostavno se, čak intuitivno, koristi, pojasnio je tehnički direktor tvrtke Tin Jurković te dodao da videoporuke kod primatelja stvaraju oduševljenje.
U realizaciji akcije Srce poduzetničko za pedijatriju sisačke bolnice sudjeluju udruga Pomaganje je uvijek IN te medijska platforma Poduzetnik.

najčitanije