Hrvatska zajednica iz Clevelanda darovala sisačkoj bolnici ultrazvučni uređaj za pregled trudnica

imp

251020211635198135.jpeg

Hrvatska zajednica iz Clevelanda darovala je ultrazvučni uređaj Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Hrvatski iseljenici i njihovi potomci u Clevelandu, gradu američke savezne države Ohio, prikupili su 610.000 kuna za kupnju prijeko potrebnog uređaja za pregled trudnica u Sisačko-moslavačkoj županiji.
U ime donatora uređaj je djelatnicima bolnice uručila Josie Tomljenovic, menadžerica sestrinstva u Klinici Cleveland.
„Donacije su prikupljale skupine Hrvata u Clevelandu i hrvatskoj crkvi svetog Pavla u Clevelandu. Željeli smo pomoći sisačkoj bolnici jer ono što se čini za bolnicu, utječe na cijelu zajednicu. Rastužuje me pogled na štetu koju je bolnica pretrpjela, ali sada imam jasnu sliku kolika joj je pomoć potrebna. S druge strane snaga i optimizam zdravstvenih djelatnika u Sisku je nadahnjujuća. Ne brinite se, u ovome niste sami“, poručila je Josie Tomljenovic tijekom posjeta sisačkoj bolnici.

Marin Repustić, Josie Tomljenovic i mr. sc. Tomislav Dujmenović Donacija UZV uređaja Donacija UZV uređaja 4

Na donaciji su joj zahvalili mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, i Jovica Jakšić, pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju bolnice.
„Ovaj UZV aparat nam je neophodan za rad u trudničkoj ambulanti za praćenje visokorizičnih trudnoća po važećim pravilima struke koja zahtijevaju sveobuhvatan UZV pregled radi procjene stanja fetusa“, rekao je Jovica Jakšić.

U potresima koji su krajem prošle godine pogodili Sisačko-moslavačku županiju, stradale su zgrade Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, njezini uređaji i medicinski pribor. Ginekološka poliklinika sada djeluje u smanjenom prostoru jer prostor dijeli s hitnom internističkom i pedijatrijskom ambulantom.

U povezivanju sisačke bolnice i hrvatske zajednice u Clevelandu sudjelovala je udruga Pomaganje je uvijek IN.

najčitanije