Hrvatska Mensa poziva na testiranje inteligencije u Sisku

Hrvatska Mensa održava testiranja inteligencije 21. svibnja na Metalurškom fakultetu u Sisku. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja gotovo 1100 članova, a u svijetu oko 140 tisuća članova.

 

Testiranje se održava na Metalurškom fakultetu, na adresi Aleja narodnih heroja 3, a bit će prvo nakon 3 i pol godine na području Sisačko-moslavačke županije. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju.

 

U 2022. godini Hrvatska Mensa obilježava 25. godišnjicu postojanja, te već sada broji najveći broj članova u jednoj godini od osnutka 1997. godine, a od kojih je 60% starosti do 40 godina. Sukladno podacima s IBD sastanka Mense International održanog krajem 2021. godine, Hrvatska Mensa se nalazi na 13. mjestu od ukupno 39 članica Mense International po relativnom broju članova na milijun stanovnika.

najčitanije