Hrvači kod gradonačelice

vj

261020211635278091.jpeg

Mladi sisački hrvači nastavljaju s odličnim rezultatima. Nakon zapaženog nastupa na turnirima u Rumunjskoj i Češkoj, prije tjedan dana nastupili su u Sarajevu sa sedam svojih hrvača. Brončane medalje su osvojili Rafael Šatović i Stefan Zečević, srebrom su se okitili Pavel Puklavec i Mihael Tominac dok su zlatna odličja osvojili Luka Malobabić, Mateo Kodrić i Matija Crnković.

U klubu su posebno ponosni na Kodrića i Puklaveca koji će kao članovi hrvatske kadetske reprezentacije nastupiti na Europskom prvenstvu za kadete do 17 godina koje će se od 4. do 9. kolovoza održati u Subotici (Srbija). Njih su dvojica i protekli vikend boravili upravo u Subotici gdje je održan pripremni turnir za EP na kojem je Kodrić bio peti, a Pavel je svojim rezultatom i osigurao nastup na Europskom prvenstvu.

Trud mladih sisačkih hrvača i njihovih trenera Dražena Majnarića i Gorana Plaveca prepoznala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja ih je primila u Gradskoj vijećnici kako bi im uručila poklon lutku za vježbanje (Bill) koja će im biti od velike pomoći u trenažnom procesu.

-Ugodno ste nas iznenadili ovim poklonom, jer imamo staru i potrganu lutku. Ovo će nam svakako pomoći tijekom treninga – rekao je trener Plavec.

Hrvači su trenutno na odmoru, osim članova reprezentacije koji uskoro putuju na pripreme u Lošinj.

-Nemamo velika očekivanja od naših hrvača na prvenstvu Europe. Uspjeh bi bio da dečki budu među prvih 12. Zadnjih pet do šest godina nismo imali sudionike Europskog prvenstva – dodaje Plavec.

Gradonačelnica je mladim reprezentativcima obećala kako će Grad Sisak financijski pomoći i odlazak dvojice sisačkih hrvača na prvenstvo Europe.

najčitanije