Hokejaški spektakl – Sisak domaćin olimpijskim pretkvalifikacijama

mradenovic

261020211635229145.jpeg

U Ledenoj dvorani sredinom prosinca reprezentacije Bugarske, Srbije, Turske i Hrvatske borit će se za prolazak u iduće kolo olimpijskih pretkvalifikacija.

Ova je godina u Sisku bila posvećena sportu. Titulu Europskog grada sporta zaključit ćemo organizacijom drugog kruga olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu. Naime, na polugodišnjem kongresu, održanom krajem rujna u Rimu, Međunarodna federacija hokeja na ledu potvrdila je organizaciju pretkvalifikacijskog turnira za Zimske olimpijske igre koje će se održati u Pekingu 2022. godine.

” Ovo je prvi put da je Sisak, ali i neki europski grad sporta, domaćin olimpijskih pretkvalifikacija u hokeju na ledu. Zahvaljujem Hrvatskom savezu hokeja na ledu koji je pred Međunarodnom federacijom prezentirao ideju o kojoj smo predsjednik Saveza Nikola Švigir i ja razgovarali prije šest mjeseci da je Sisak spreman i voljan biti domaćin ovakvog natjecanja ne samo zbog toga da se Ledena dvorana prezentira široj javnosti nego i zato što Siščani vole hokej. Vjerujem da će i zagrebačka publika doći u Sisak po mogućnosti putem Hrvatskih željeznica koje će ponovno biti partner u ovom događanju i omogućiti prijevoz željeznicom u pola cijene. Pozivam sve da dođu podržati hrvatsku reprezentaciju, ali i da sportski podrže i ostale reprezentacije jer svima nam je cilj gledati dobar hokej u Sisku”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček na današnjoj konferenciji za medije. Sisačka publika tako će imati priliku od 13. do 15.prosinca u Ledenoj dvorani bodriti hrvatsku reprezentaciju.

”U sklopu obilježavanja titule Europskog grada sporta organizirali smo niz državnih prvenstava, ali po nekakvom značaju, ovoj je događaj na najvišem nivou. Znamo što sportašima znače Olimpijske igre i zaista nam je čast i veselje što je jedan ovakav događaj kod nas” dodaje dogradonačelnik i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička. Hrvatska je u skupini M, zajedno s reprezentacijama Turske, Bugarske i Srbije. Prije samog hokejaškog spektakla, imat ćemo priliku pogledati i otvoreni trening, a kako kaže Bruno Bregant, voditelj odbora za reprezentacije, u hrvatskom dresu mogao bi zaigrati i jedan sisački igrač.

bregant i ječmenjak     kricka kib (1)

”Započet ćemo pripremama 8.prosinca u Zagrebu. U Sisak stižemo 12.prosinca, odradit ćemo jedan otvoreni trening i predstaviti reprezentaciju. Na turniru nas očekuje prvo utakmica s Bugarskom pa Turskom koje treba pobijediti te je u nedjelju odlučujuća utakmica protiv Srbije. Pobjednik turnira nastavit će dalje natjecanje i mislim da ćemo uz pomoć sisačke publike to ostvariti. Na širi popis igrača svakako moramo staviti i igrača iz Siska Tomislava Ličinu”, otkriva Bregant.

Sisak – kolijevka hokeja

”Nakon brojnih programa koje ŠRC provodi, došli smo i do velikog programskog događaja, a to je ova prestižna manifestacija za Sisak i sve ljude koji vole hokej”, rekao je Josip Mrgan, ravnatelj ŠRC-a Sisak koji je uz Hrvatski savez hokeja na ledu i Grad Sisak organizator događaja. Obzirom na odlične uvjete u dvorani, predsjednik Saveza Nikola Švigir najavljuje i mogućnost ostalih priprema u Sisku.

” Želimo da i ostale ostale selekcije u proljeće u tijeku svojih priprema igraju ovdje svoje utakmice što će biti daljnji poticaj razvoju hokeja u Sisku i priljevu mlađih uzrasta u škole hokeja, jer bez pomlatka nema ni seniorskog hokeja kojemu ipak svi težimo. Sisak je, uz Zagreb, kolijevka hokeja, i vjerujem da će Ledena dvorana od 13. do 15. prosinca biti ispunjena do posljednjeg mjesta”, kaže Švigir. Dosadašnje utakmice, kaže Igor Jačmenjak, voditelj seniorske reprezentacije,  igrale su se u Zagrebu, pa se i igrači vesele i što će imati priliku povezati se i s navijačima iz ostalih dijelova zemlje. Kapetan reprezentacije Marko Tadić pozvao je sve navijače i ljubitelje hokeja da dođu podržati reprezentaciju, prvenstveno u nedjelju u odlučujućoj utakmici protiv Srbije.

kib svigir     hokej sisak

Ulaznice se već mogu kupiti na blagajnama ŠRC-a na Gradskom bazenu i u Ledenoj dvorani Zibel. Dnevna ulaznica vrijedi za dvije utakmice tog dana i cijena je 10,00 kn, a paket ulaznica vrijedi za gledanje svih utakmica i cijena je 20,00 kn. Za djecu do 15 godina ulaz je besplatan. Organizatori ovog značajnog sportskog događaja, u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta, su Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Sisak i ŠRC Sisak.

Raspored utakmica u Ledenoj dvorani Zibel

13.12.2019. Srbija – Turska u 15:00 sati, Bugarska – Hrvatska u 19:00 sati

14.12.2019. Srbija – Bugarska u 15:00 sati, Hrvatska – Turska u 19:00 sati

15.12.2019. Turska – Bugarska u 13:00 sati, Hrvatska – Srbija u 17:00 sati

Sisak će u vrijeme turnira svakako disati hokej jer je najavljeno i kako će sve reprezentacije i svi igrači za vrijeme trajanja turnira biti smješteni upravo u Sisku.

najčitanije