Hokej u Ledenoj dvorani u prosincu

st

261020211635254598.jpeg

Jedan od tri kapitalna projekta još uvijek aktualne gradske vlasti je ledena dvorana na Zibelu. Trenutno je od starog zdanja ostao tek manji dio tribina – u tijeku je intenzivna faza završetka zemljanih radova koji se izvode na bušenim armiranobetonskim pilotima.
‘Pri kraju smo zemljanih radova, trenutno se buše piloti na sjevernom dijelu. U konačnici će biti 85 pilota na kojima ćemo dići konstrukciju same dvorane’, rekao je Nikola Miletić, projektant dijela konstrukcije.
Očekuje se da će u već u prosincu klizači i hokejaši svoje treninge i natjecanja odrađivati na sisačkom ledu u zatvorenoj dvorani.
‘Sredstva za prvu fazu su osigurana, radi se o 23 milijuna kuna. Za drugu fazu sredstva smo osigurali reprogramom kredita i uštedama iz reprograma starih kredita. Ovih dana užurbano radimo na troškovniku i pripremi dokumentacije, tako da ćemo s početkom radova na zidovima i krovom raspisati natječaj za drugu fazu, tj. za obrtničke radove koji obuhvaćaju opremanje dvorane’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dodajući kako će i građanima vrlo uskoro biti vidljivi potporni stupovi za krov i konstrukciju.
U sportsku infrastrukturu Grad Sisak je posljednjih mjeseci uložio preko 60 milijuna kuna.