HNS predstavio pet izbornih političkih ciljeva

mradenovic

261020211635276431.jpeg

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su predstavili izborni stožer stranke te predstavili aktivnosti stranke na pripremama za predstojeće izbore, s osvrtom na temeljne ciljeve djelovanja HNS-a.
„Gradu Sisku nije svejedno kakvi će biti rezultati ovih izbora, a HNS-u su ovi izbori vrlo bitni zato što se mi nalazimo u izvršnoj vlasti i pokrenuli smo niz projekata. Svatko tko prolazi gradom može vidjeti kako je grad postao gradilište, kako se odnosi mijenjanju. Zato nam je izuzetno bitno da na parlamentarnim izborima dobijemo vjetar u jedra i da se razvoj Siska nastavi i dalje“ , rekao je Vlado Andučić, voditelj i član Izbornog stožera HNS-a za VI.izbornu jedinicu i zamjenik gradonačelnice.
Iz HNS-a poručuju kako su zadovoljni svojim dosadašnjim radom kao i rezultatima postignutima na izborima. Ističu kako imaju više od 50 gradonačelnika, načelnika i župana, a broj članova predstavničkih tijela jednak je kao i prije 4 godine.
HNS-a voditelj stranačkog Izbornog stožera i liste Goran Beus Richembergh istaknuo je kako “ni na ovim izborima neće ‘uvoziti’ kadrove, jer imamo kvalitetne ljude, a šanse nam povećavaju i preferencijalni glasovi, koji nam proširuju mogućnost izbora”, a HNS u VI.izbornoj jedinici očekuje osam mandata.
Predstavili su i političke ciljeve stranke. Simbioza obrazovanja i gospodarstva-novi pogled na politiku obrazovanja koja će biti okrenuta mladim ljudima i na taj način će omogućiti gospodarski rast zemlje. Cilj im je i očuvati standard ljudskih i građanskih prava. Iznimno im je i važan pristup reformi državne administracije. U HNS-u žele da se efikasnost državne administracije poveća, a broj zaposlenih u njoj racionalno reducira. Važno je, ističu, da se uz pomoć europskih fondova, kvalitetnih projekata i dobre infrastukture smanjuju razlike u regionalnom razvoju. Uz to, jedan od glavnih aduta Hrvatske u budućnosti je i razvoj ekologije i energetike kako bi se postigla domaća proizvodnja i smanji ovisnost Hrvatske o uvezenoj energiji.

najčitanije