HC: „Radovi na mostu Odra odvijaju se sukladno dinamičkom planu.“

imp

Ovoga je tjedna na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Zagrebu objavljen prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka jedne od tvrtki koja izvodi radove na mostu Odra.

 

Na naš upit Hrvatskim cestama, koje su i investitor, o tome kako to utječe na dinamiku radova, poručuju kako radove na realizaciji predmetnog projekta izvodi Zajednica gospodarskih subjekata koju čini više tvrtki. Ukoliko član Zajednice ode u stečaj, ostale tvrtke preuzimaju njene radove te slijedom navedenog završetak projekta u planiranom roku nije ugrožen, pojašnjavaju iz Hrvatskih cesta.

 

„U tijeku je izvođenje radova na rasponskom sklopu (armirano betonska ploča) mosta „Odra“, koji se planira završiti do kraja siječnja 2023. godine.
Radovi na mostu odvijaju se sukladno dinamičkom planu, a kompletan završetak istih očekuje se krajem mjeseca lipnja 2023. godine.
Paralelno sa izvođenjem mosta izvode se radovi na izgradnji nasipa, odvodnji te zaštiti i prelaganju instalacija pristupne spojne ceste mostu. Završetak radova na izgradnji spojne ceste očekuje se također završiti u predviđenom roku od 20 mjeseci.“, stoji u odgovoru iz Hrvatskih cesta.

 

 

najčitanije