Gradsko vijeće o Sisačkom poduzetniku, novom vrtiću Sunce, rasvjeti na nasipu i naknadi za roditelje njegovatelje

imp

Svih 19 točaka dnevnog reda današnje 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska izglasano je gotovo jednoglasno.
Jedna od njih je i prijedlog programa Sisački poduzetnik za ovu godinu. Za razliku od prethodnih godina ova donosi napominje gradonačelnica Kristina Ikić Baniček bolje uvjete
„U odnosu na prošle godine, ove smo godine povećali najniži iznos kredita s 50.000,00 kuna na 80.000,00 kuna, a najviši iznos kredita povećan je na 5 milijuna kuna. Tražit ćemo i u javnom natječaju da banke efektivnu kamatnu stopu snize s 5 na 4 posto jer su kamate u bankama sve niže te i mi zahtijevamo povoljnije uvjete za naše poduzetnike. Ovo su i dalje najjeftinija sredstva koja su na raspolaganju našim poduzetnicima“, naglasila je gradonačelnica.
Vijećnici su prihvatili odluku o povećanju iznosa sredstava za nova ulaganja u vatrogasnu postrojbu Grad Siska te u Vatrogasnu zajednicu.
„Za financiranje redovite djelatnosti Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska u 2020. godini iznos od 6.174.731,00 kunu povećava se za 4.005.712,00 kuna i ukupno iznosi 10.180.443,00 kuna. Za financiranje Vatrogasne zajednice Grada Siska u 2020. godini osigurana su sredstva u iznosu od 752.888,00 kuna i sredstva za izgradnju vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Topolovac u iznosu od 1.500.000,00 kuna, što ukupno iznosi 2.252.888,00 kuna.“, pojasnila je resorna gradska pročelnica Gordana Karapandža.
Tijekom aktualnog sata gradonačelnica je najavila skorašnji završetak vrtića Sunce na Brzaju. „To je zaista jedan vrlo lijep i krasan projekt u kojem smo zahvaljujući odličnoj suradnji s Veleposlanstvom SAD-a uspjeli dobiti nešto što mnoge jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj ne dobiju a to su idašna financijska sredstva. Ono na što nažalost nismo mogli utjecati je odabir izvođača i projektanta, stoga zbog nekih kašnjenja u izvođenju, prvenstveno krivicom izvođača, vrtić nije otvoren onda kada smo mi to htjeli a to je bilo prije nove godine, al’ sigurno će bitiu prvom kvartalu 2020.godine.“, rekla je Kristina Ikić Baniček.
Novi vrtićki objekt imat će četiri odgojne skupine i moći će primiti oko 80 djece. U sklopu novog vrtića bit će uređena i multifunkcionalna dvorana od oko 80 m2 u kojoj će se održavati sportske aktivnosti, radionice i predškolske priredbe.

U planu je gradskih vlasti i postavljenje javne rasvjete na nasipu na Pogorelcu a vijećnici su izglasali Odluku kojom Sisak postaje jedini grad u Hrvatskoj koji će roditeljima njegovateljima koji skrbe o djeci s najtežim vrstama invaliditeta i višestrukih oštećenja zdravlja, isplaćivati mjesečnu naknadu u iznosu od 600 kuna.
Vijećnici su na današnjoj sjednici potvrdili prijedlog Upravnog vijeća Doma kulture Kristalna kocka vedrine prema kojem je Tanje Tole Majstorović imenovana ravnateljicom ove ustanove.

najčitanije