Gradsko vijeće dalo suglasnost za projekt "Izgradnja i opremanje multifunkcionalnog igrališta sportskog igrališta Hrastelnica"

mradenovic

261020211635236478.jpeg

Na 10.sjednici Gradskog vijeća, jednoglasno je dana suglasnost za provedbu projektnih aktivnosti na projektu „Izgradnja i opremanje multifunkcionalnog sportskog igrališta – Hrastelnica“. Naime, LAG „Zrinska gora-Turopolje“ raspisala je u prosincu prošle godine natječaj „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.
Grad Sisak prijavio se na natječaj s projektom „Izgradnja i opremanje multifunkcionalnog sportskog igrališta – Hrastelnica“ čija je procijenjena vrijednost 446 tisuća kuna bez PDV-a, a potpora u ovom slučaju za Grad Sisak iznosila bi do 90 posto od ukupno prihvatljivih troškova.
Moderno igralište će sadržavati opremu i sprave za sportove, a kako se nalazi pokraj područne škole u Hrastelnici, ono će ujedno postati i svojevrsno mjesto okupljanja mladih, ali i drugih uzrasta koji će se na njemu moći neometano baviti sportskim aktivnostima. Igralište je projektirano tako da bude lako održivo te da ne stvara dodatne troškove.

najčitanije